Plopsaland De Panne, 11 April 2014 – De vierde editie van de Diamond Theme Park Awards nam dit jaar plaats in Plopsaland de Panne. Meer dan 40.000 pretpark liefhebbers brachten hun stem uit op 19 categorieën. Tijdens deze jaarlijkse prijsuitreiking voor pretparken viel Walibi drie keer in de prijzen.

Dominique Fallon : Lifetime Achievement Award

Dominique Fallon startte zijn carrière in 1975 – op 26 jarige leeftijd – als Sales & Marketing verantwoordelijke in het prille begin van Walibi Belgium. Dominique speelde een prominente rol in de ontwikkeling van het pretpark en de sector. Zo was hij door de jaren heen niet enkel directielid van Walibi Belgium, maar bekleedde hij ook de functie van voorzitter van de vzw Attractions&Tourisme (vereniging van meer dan 250 toeristische attracties in Wallonië en  Brussel) van 1999 tot 2014 . De passie voor de sector, de bezoekers en attracties heeft hij zonder twijfel te danken aan zijn mentor, Eddy Méeus (oprichter van Walibi Belgium en de Europese Walibi-groep). In het oog van de Europese pretparkliefhebbers, is Dominique Fallon een ware legende, niet alleen als grondlegger van de pretparken zoals we ze nu kennen maar ook als een vat vol duizenden fantastische verhalen over deze boeiende sector.

 

Walibi Belgium wenst alvast via deze weg Dominique Fallon van harte te bedanken voor zijn passie en expertise over de laatste 39 jaar. Dominique eindigt zijn carrière in de sector eind juli 2014.

 

De prijzen

Walibi als park ontving ook een aantal belangrijke prijzen: de Challenge of Tutankhamon werd bekroond tot “Best Concept Attraction” en Halloween Zombie Celebration behaalde de prijs van “Best Halloween Event”.