Op de fan day kwamen we te weten dat het park na vele jaren weer een attractie zal toevoegen. Maar wat voor attractie zou het kunnen worden?

Als je zelf niet aanwezig was op de fan day kon je het heugelijke nieuws lezen op onze Twitteraccount. Walibi komt met een nieuwe attractie. Het is echter gissen naar de aard en omvang van deze nieuwigheid.

De feiten

  • Opening: 2016
  • Constructeur: Mack
  • Type: ?
  • Bouwplaats: ?

Verder weten we dat de attractie of een onderdeel hiervan een wereldprimeur zal worden.

Uniek en innovatief

Walibi stond vroeger vooral bekend voor hun unieke en innovatieve attracties. Aan deze attracties heeft het park zijn reputatie als trendsetter te danken.

Zo was Tornado (1979) de eerste achtbaan met inversie in Europa en Sirocco (1982) de eerste gelanceerde achtbaan van Europa. Die rol zal nu weer worden opgenomen door het plaatsen van een nieuwe, en tevens unieke attractie.

Wereldprimeur met Mack2014_mack_rides_logo

Mack heeft reeds heel wat attracties gebouwd.Gaande van rollercoasters tot waterattracties en zelfs draaimolens. Toch zijn er nog een aantal attracties die Mack nooit eerder neerzette. Misschien wordt een van deze attracties wel de nieuwigheid van Walibi Belgium.

Hidden reality ride

In deze darkride is het de bedoeling dat je door middel van een soort verrekijker naar de decors zoekt of deze activeert. Alhoewel deze vergelijkbaar is met Challenge Of Tutankhamon, door zijn interactief karakter, verschilt deze toch genoeg om een kanshebber te zijn…
2014_hidden_reality

Powered Spinning Coaster

Mack zette reeds heel wat powered coasters in verschillende parken. Zelfs in België kan je in Plopsaland en Bobbejaanland een examplaar terugvinden. Uniek aan deze versie zijn de wagentjes, zowel verkrijgbaar als free spinning (de wagentjes draaien door middel van de zwaartekracht) als gecontroleerd (een geleidingsspoor beslist wanneer de wagentjes draaien en wanneer niet).

2014_Powered_Coaster

Drop ’n Splash

2014_drop_n_splash

Augmented Thrill Ride

Het unieke aspect zit hem hier in de bril die elke bezoeker opzet bij het begin van de rit. Tijdens de rit kan je fantastische omgevingen creeëren. Het is zelfs mogelijk telkens een andere omgeving in te stellen wat de herhalingswaarde van deze attractie de hoogte in jaagt. Wel is dit op zich geen bepaald type attractie, het kan toegepast worden op zowat ieder type in de Mack catalogus.

World’s First Water Ride

Onlangs dook er een verslag op van een gesprek met Maximilian Röser. Hierin werden de vele projecten van Mack Rides in de toekomst aan het licht gebracht en men hint naar een World’s First Water Ride en een nieuw type coaster voor 2016. Uit ervaring weten we dat Rides Developers niet vaak met een World’s First uitpakken en dat deze ook voor 2016 gepland staat is volgens ons geen toeval. Aangezien Walibi Holland in hetzelfde jaar er een coaster opent, durven we te zeggen dat we in 2016 dus een World’s First Water Ride kunnen verwachten. Deze informatie kan natuurlijk ook helemaal niet kloppen, maar het blijft een interessante vondst.

1ghk - Kopie

Voorlopig is het dus nog gissen naar wat het exact zal worden. Wij houden je in ieder geval op de hoogte!

Bron(nen): Mack rides