Waver, 20 januari 2015 – Op 12 januari sloot Aqualibi tijdelijk haar deuren voor de jaarlijkse onderhoud. Maar het subtropisch waterpark heeft een verrassing in petto bij de heropening. In alle stilte werkte Aqualibi aan de installatie van een “high speed – free fall” glijbaan. De werken worden deze week afgerond en de (her)opening van Aqualibi en de nieuwe glijbaan « FLASH » is gepland op zaterdag 24 januari.

Een vrije val voor de durvers, een heus spektakel voor iedereen.

Volledig wit met doorschijnende blauwe cirkels, zo ziet de nieuwe glijbaan van Aqualibi er langs de buitenkant uit. Of toch grotendeels. Want daar waar de val het stijlst is, wordt de glijbaan ineens volledig doorzichtig. Naast de B-Bob, de X-treme, de Zap, de Jet, de Rapido en de Surf, wordt de « FLASH »  de 7de sensatievolle glijbanen van Aqualibi.

De « FLASH »  vertrekt van een platform op 7,5m hoogte en kan door zijn vrije val van 45° graden een snelheid van 50 km/u laten bereiken. Kwestie van razendsnel in het niets te glijden.

Wie de vrije val niet aandurft, kan dus altijd langs de zijlijn de durvers aanmoedigen en ze letterlijk recht naar beneden zien vallen.  De « FLASH » is toegankelijk vanaf 1m20.

Een zeldzaam concept, een razendsnelle glijbaan.

Deze glijbaan, gebouwd door de Nederlandse constructeur Van Egdom, behoort tot het type 5 in snelheid en is nog zeldzaam. Er bestaan er maar 25 ter wereld, waarvan enkel 10 doorzichtig zijn. De dichtsbijzijnde bevindt zich in Apeldoorn, Nederland.

De « FLASH » heeft een debiet van 90m³ water per uur en biedt een gemiddelde capaciteit aan van 240 bezoekers per uur.

Verrassen, durven en onvergetelijke momenten creëeren. 

« Aqualibi, dat in 2011 volledig werd herbouwd, bereidt zich voor om een buitengewone glijbaan te verwelkomen in haar portefeuille. Verrassen, durven en onvergetelijke momenten creëeren is het voornaamste doel van Aqualibi. We zijn dan ook ontzettend blij om dergelijke nieuwe belevingen te mogen aanbieden aan onze bezoekers.” Jean-Christophe Parent, directeur generaal van Aqualibi & Walibi.

Aqualibi is open iedere woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en 7 dagen op 7 tijdens de schoolvakanties.