Vandaag stuurde Walibi Belgium een persbericht de wereld in met de officiële aankondiging van de nieuwe attractie in 2016. Samen met het Duitse Mack Rides gaat het Waverse pretpark een innoverende en verrassende attractie bouwen.

De attractie zal maar liefst 70 seconden duren en is voorzien van een lancering waarmee je in crescendo tot 100km/u gaat. Het combineert 3 sensaties: glijden, vliegen en duiken. De bouw begint deze lente al en zal duren ongeveer 10 maanden in beslag nemen.

PowerSplash

Een PowerSplash wordt gekenmerkt door de meervoudige elektromagnetische heen-en-weer lanceringen, crescendo versnellingen en meerdere drops. Tijdens de rit wordt je 3 keer gekatapulteerd. De eerste lancering is achterwaarts, gaat tot 50km/u en brengt je op een hoogte van 25 meter. Bij de tweede ga je reeds 80km/u en zit je 35 meter boven het waterniveau en tot slot wordt je nog een keer achterwaarts gelanceerd en bereik je de topsnelheid van 100km/u en een hoogte van 45 meter. Na elke lancering volgt uiteraard een val, deze val zal verticaal zijn, waardoor je face-to-face komt te staan met het water. De trein zal voorzien zijn van 20 zitjes.

De naam en het thema worden later pas bekendgemaakt.

Locatie

Een ander kenmerk van deze PowerSplash is het “splash-effect” dat niet enkel als decoratie dient maar ook de trein moet afremmen. Hiervoor hebben ze water nodig, en daarom hebben ze in Waver gekozen om deze attractie in het centraal gelegen meer te plaatsen.

Ook zal er een voetgangersbrug gelegd worden om de twee kanten van het meer te verbinden. Het park waarschuwt echter dat dit niet de droogste weg wordt. Samen met deze brug wordt er ook een dijk aangelegd die er voor moet zorgen dat het water op peil blijft voor het afremmen van de trein.

Investering van 8,5 miljoen

Voor de ontwikkeling en de bouw van deze innoverende attractie en tevens wereldprimeur is een grote investring nodig.

“De nieuwe attractie moest aan een aantal criteria beantwoorden. Ze moest innovatief zijn, verrassend zijn en een nieuwe reeks sterke, onvergelijkbare belevingen uitlokken. De nieuwe attractie moest eveneens voor momenten zorgen die kunnen gedeeld worden in en rondom de attractie. Het project moest ambitieus zijn maar ook toegankelijk voor zowel kinderen als hun ouders. De eerste stappen in dit project werden anderhalf jaar geleden gezet en betekenden het begin van een spannende samenwerking met de teams van Mack Rides. We zijn dan ook heel trots dat wij deze nieuwe, exclusieve ervaring als Belgisch pretpark in wereldprimeur zullen kunnen aanbieden.”- Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur Walibi

40 jaar Walibi

Maar voor 2016 komt eerst nog 2015. Spijtig genoeg komt deze nieuwe attractie pas volgend jaar, want in 2015 wordt Walibi 40 jaar! Het park laat wel weten dat ze voor dit jaar ook nog een aantal verrassingen in petto hebben. Eén van deze verrassingen was een nieuwe glijbaan voor Aqualibi. Deze werd 3 weken gelegeden geopend.

Deze slideshow vereist JavaScript.