Na maandenlang wachten is het eindelijk zover, Walibi Belgium opende opnieuw zijn deuren. En uiteraard brachten wij een bezoekje!

Nieuwigheden

Binnenin het park waren enkele nieuwigheden op te merken. In de nabijheid van het WAB-station (waar je de music express trouwens niet kan nemen door de werkzaamheden rondom Pulsar) staat een Meet&greet-podium. Tegen sluitingstijd kan je hier op de foto met Walibi en Fibi.

De abonnementenbalie, die zich tot vorig seizoen in de mainstreet naast Megamix bevond, kan je nu vinden helemaal achteraan in het park tegenover de keverbaan. Waarschijnlijk is dit gedaan omdat je hier heel wat meer wachtenden kan zetten dan op de oude locatie.

De ruimte kan misschien wel nog wat decoratie en een iets betere aanduiding gebruiken.

De Octupus van het park staat ook weer in het nieuw. Het middenstuk, de octopus, werd in het blauw geverfd.

In het Wild West gedeelte kan je dan weer wat renovatiewerken aan Calamity Mine opmerken. Zo is het dak van zowel de wachtruimte als de lifthill volledig vernieuwd. Ook zijn aan de treintjes de stangen die achteraan iedere wagentje staan vernieuwd of althans geschilderd.

In de horeca zijn ook een aantal nieuwigheden in het aanbod opgenomen. In Country Cantina, het self-service restaurant van het park, kan je dit seizoen een verse steak krijgen. In het desssertaanbod in verschillende snackpunten in het park kan je een Nutella-muffin krijgen.

Het horecapunt Rock&Freeze kreeg dan weer nieuwe banners en een nieuw kleurtje.

Last but not least kan je nu een complete track van Pulsar aansschouwen. Van op verschillende punten in het park kan je wel een van twee torens zien. Ook het stationsgebouw krijgt steeds meer vorm.

Om mensen warm te maken voor de nieuwigheid kan je aan de voet van het reuzenrad een Pulsar-preview vinden. In de Pulsarbooth staan twee touchscreens waarop je je e-mailadres kan achterlaten om kans te maken op een terugkomticket. Ook twee videoschermen tonen beelden van de bouw van de ride een het teaserfilmpje met de 3D-animatie. Middenin staat dan weer een ventilator die je kan activeren door op een knop te drukken.

In het rond hangen verschillende afbeeldingen met onder andere een bleuprint van de boten en de ride zelf.

Het park

Wat de rest van het park betreft, het voelt telkens weer een beetje als thuiskomen. De rides draaiden voortreffelijk. Geen storingen opgemerkt en ook de paden lagen er netjes bij.

Het is nu weer wachten tot alle bomen/struiken weer in blad en bloei staan om het nog sfeervoller te maken.

Deze slideshow vereist JavaScript.