Dit seizoen is Walibi Belgium volledig in de ban van Pulsar, de nieuwste aanwinst van het park. Ook wij waren benieuwd naar de bouwvorderingen rond het gevaarte.

Tussen het restaurant Pizza Solo en attractie Spinning Vibe zal je binnenkort de attractie kunnen bereiken. Van daaruit zie je dan ook meteen een van de twee indrukwekkende torens opdoemen. Ook het stationsgebouw springt meteen on het oog door de grote cirkels (die pulserende bewegingen vanuit de energiebron moeten voorstellen) met hun opvallend blauwe kleur. Onder deze cirkels betreed je de wachtrij. Bij Pulsar heb je de keuze uit een standy-by rij, een single riders en een Speedy-pass rij. De twee laatste lopen recht naar het laadplatform. De stand-by rij baant zich door middel van een trap en brug een weg door het best grote stationsgebouw.

Tijdens je wachttijd zal je twee ruimtes betreden waar door middel van special effects het hele gebeuren rond de energiebron uit de doeken gedaan zal worden. Een eerste ruimte met video-mapping moet je doen geloven dat de muur uit elkaar spat en je weer de kenmerkende pulserende bewegingen zal zien, de tweede ruimte zal je een zicht bieden op het kloppende hart van de attractie, de energiebron!

Alles komt samen door middel van een overvloed aan kabels die het effect van doorstromende energie/elektriciteit zullen simuleren. De wachtruimte wordt verder opgeleukt door kratten, muurschilderingen en andere industriële details die je ook in een echte haven kan terugvinden.

De attractie zelf start op het draaiplatform die je met een draai van 180 graden op de coastertrack brengt. Wanneer de lancering op gang komt zal het grote logo geanimeerd worden door middel van Led’s.

Nog een technisch hoogstandje zijn de vier enorme pompen die ervoor zorgen dat de het waterniveau in de splashback steeds weer op peil is voor de volgende rit. Door het steeds veranderende waterpeil is het trouwens mogelijk de attractie ook zonder splash te laten draaien. Dit vooral op koude dagen zodat de attractie ook dan genietbaar blijft.

Wij waren alvast onder de indruk van de nieuwste aanwinst van Walibi Belgium en kunnen dan ook amper wachten om een ritje te maken in Pulsar!

De officiële opening is voorzien op 4 juni. Tijdens de maand mei is het mogelijk dat er soft-openings plaatsvinden.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tekst en foto’s: © Walibi Band all rights reserved.