Na maanden uitkijken, speculeren en over de bouwhekken turen was het vandaag eindelijk zover. PULSAR hield een eerste “soft-opening”. En wat voor een!

De dijk was open, sfeermuziek weerklonk vanuit het station en om de zoveel minuten raasde een boot over de imposante track. Er was dus heel wat bedrijvigheid rondom de nieuwste attractie van Walibi Belgium. Toch kregen gasten aan de ingang van de ride steeds te horen dat PULSAR pas op 4 juni zou open gaan.

In de namiddag opende de attractie dan toch zijn poorten.
Meteen stond een hele rij mensen klaar om het gevaarte te bestormen.
In het bijzijn van een personeelslid werden we rustig door het stationsgebouw en de wachtrij geleid.

Beneden aangekomen sloten we aan in de tweede rij van een boot. Automatisch sluit je beugel en je krijgt harstslagen te horen. Met een goede vaart brengt het draaiplatform je op de track. Eenmaal je goed en wel op de uiteindelijke track staat treedt de lancering in werking. Al van bij deze eerste acceleratie merk je welke kracht hierachter zit.
Een tweede maal passeer je de lanceerstrook, deze keer voorwaarts, en schiet je recht omhoog om meteen weer achteruit naar beneden te vallen. De derde en laatste lancering brengt je op topsnelheid, met een rotvaart dender je over de track tot hoog op de tweede spike van de attractie. Beneden zie je het waterniveau aanzienlijk stijgen en val je richting de splashzone. Uiteraard houden de inzittenden geen droog pak. Afgezien van waar je in de boot zit kan je er van goed verfrist (plaatsen in het midden op de eerste drie rijen) tot soaked (buitenste zitjes en achterste rijen) uitkomen!

Daarna kom je weer op het draaiplatform terecht alwaar je weer richting station wordt gedraaid.

De rit zelf is samengevat dus een samenvoeging van heel wat elementen, een lancering, een vrije val en een splash, die garant staan voor een toffe rit. De zone rondom de attractie heeft een speciale sfeer, mede door het grote open station, de berm die leuke uitkijkpunten geeft op de attractie en de kleine details rondom zoals speciale verlichting, kratten en zitbanken.

Walibi Belgium heeft met PULSAR een leuke nieuwe attractie in huis die zeker heel wat bezoekers zal aanspreken om een ritje te maken en zeker ook om naar te kijken.
We kijken dan ook uit naar 4 juni wanneer de attractie officieel zijn deuren opent!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Tekst en foto’s: © Walibi Band all rights reserved.