De voorbereidingen voor het aanstormende Halloweenseizoen zijn al in volle gang. De botstauto’s staan al in de steigers, de wachtrij van Calamity Mine is afgesloten en ook Walibi’s Secret is langs de buitenkant zo goed als verbouwd…

Dit jaar zal Walibi zich niet alleen concentreren op het angstaanjagende halloween van de voorbije jaren maar zal ook proberen families aan te spreken door een perfecte mix tussen “Happy Halloween” en “Scary Halloween”.

Enjoy the day…Fear the night

Wie vanaf openingstijd het park zal bezoeken kan genieten van ballonnenclowns, mime-spelers en acrobaten en in Lumberjac’kids kunnen kinderen gillen van plezier!
enjoytheday_hlw2016

Vanaf 17 uur zal alles grimmiger worden. Zombies, monsters en griezels worden op het park losgelaten!
twilight_hlw2016

Om 18 uur begint Halloween voor de echte durvers! Dan is het hele park overgenomen door allerlei griezels. Opvallend is een nieuw personage, genaamd Lord Gazby, die je zal terugvinden in Mine Blast, het nieuwe spookhuis van dit seizoen. Naar alle waarschijnlijkheid komt dit spookhuis in het voormalige Walibi’s Secret die langs de buitenkant al volledig is voorzien van een mijn-thema. Ook de wachtrij van Calamity Mine is reeds gesloten voor verbouwingen. Wachtenden voor de achtbaan worden omgeleid naar een wachtrij opgebouwd uit dranghekken en komen zo op het dak van het stationsgebouw terecht om dan via de trap in het instapstation te belanden. Of de verbouwingen iets te maken hebben met het nieuwe spookhuis is nog onbekend.
voorbereidingen_hlw_2016_8 voorbereidingen_hlw_2016_5 voorbereidingen_hlw_2016_4

Verder zal ook een nieuwe scarezone zijn opwachting maken. Gaz town, die waarschijnlijk een halloweenversie van het cowboydorp zal worden, is de thuishaven van Lord Gazby.
fearthenight_hwl2016

Verdere werkzaamheden

Naast alle werkzaamheden in het cowboydorp zijn nu ook de voormalige Pulsarcontainers volledig in een halloweenkleedje gehuld. Bovenop de containers prijkt de slogan “Enjoy the day…Fear the night”, binnenin kan je dan weer de betekenis van deze slogan achterhalen.
voorbereidingen_hlw_2016_13

Ook de botsauto’s zijn traditioneel gesloten om omgebouwd te worden tot een spookhuis.

voorbereidingen_hlw_2016_1 voorbereidingen_hlw_2016_2

Voorlopig is dit alles wat bekend is over het aankomende event. Wie op zoek gaat naar meer informatie op de officiële website van Walibi Belgium krijgt een melding dat meer info binnenkort beschikbaar zal zijn. Wij zijn alvast benieuwd…

 

Tekst en foto’s: © Walibi Band all rights reserved / Website Walibi Belgium.