Dat de voorbereiding voor Halloween al bezig zijn was tijdens ons laatste bezoek al duidelijk. Maar ook achter de schermen zijn ze bij het park druk in de weer geweest om hun Halloween voor iedereen aantrekkelijk te maken.

De slagzin voor dit seizoen Enjoy the day…Fear the night dook al op op posters in het park op sociale media. En die zin trekt het park ook letterlijk door in hun vertaling naar het concept!
Waar anderen parken ofwel een eng ofwel een familiaal Halloween aanbieden kiest Walibi er deze keer voor de perfecte mix van beide neer te zetten.

enjoy_the_day_2016 fear_the_night_2016

 

Tijdens de dag kunnen families gerust genieten van aangepaste scarezones, kindvriendelijk entertainment en zelfs een lichtversie van Lumberjacks, het nieuwe spookhuis van vorig seizoen.

‘S avonds wordt alles een stuk grimmiger. De scarezones worden angstaanjagender en monsters worden op het park losgelaten.

Haunted Houses

Net als voorgaande seizoenen opent Walibi tijdens Halloween verschillende spookhuizen als griezelige extra! Deze keer voegden ze opnieuw een Haunted House toe en vernieuwden ze enkele klassiekers…

Lumberjac’Kids

Dat Halloween overdag familievriendelijk blijft is met deze toevoeging wel duidelijk. Waar Lumberjack je anders op de hielen zit met kettingzagen is dat overdag volledig anders. Kinderen kunnen er een lange boswandeling maken waar kluizenaars ze opwachten met een leuke verassing!

Mine Blast

Het nieuwe spookhuis zal iedereen van zijn sokken blazen… Letterlijk! Tijdens een wandeling in deze verlaten mijn maak je een gasexplosie mee, moet je over verkoolde lijken stappen en kan je zelfs Lord Gazby tegen het lijf lopen. Maar is alles wel zo doo(d)(s) als het lijkt?

mine_blast_2016

Pumpkin River

Gold River Adventure kreeg al enge clowns, zombies en toxische wezens op bezoek. En dit jaar mag je pompoenen aan dat lijstje toevoegen. Overal duiken de oranje pompoenen op tijdens deze familiale boottocht.

Quarantine

Op eigen risico te betreden… Dranghekken in een vuilnisbelt, klinkend metaal en zombies die je op de hielen zitten! De ingrediënten voor deze nieuwigheid. Zou dit een vernieuwde versie van Virus Z-1 zijn?

Villa 13

Dit spookhuis is ondertussen al een klassieker geworden tijdens Halloween in Walibi. Ronddwalen in een echt huis buiten de parkgrenzen, het blijft iets speciaals!

Lumberjack

Een bezoekje brengen aan een moordlustige houthakker? Het kan! Sinds vorig seizoen kan je in Walibi een boswandeling maken door het schrikwekkende woud van Lumberjack…

Asylum

De botsauto’s zijn tijdens de griezeligste periode van het jaar volledig omgebouwd tot een statig herenhuis waarin zombies, vampieren en zelfs de ultieme kruising van beiden door de gangen dwalen.

Project invazion

Ontstaan als bootcamp om mensen voor te bereiden tegen aanvallen van zombies werd vorig seizoen overgenomen door Aliens. Hetzelfde concept als vorig seizoen dus.

Panic House

Een 4D-film met een horrortintje. De hele dag door in de 4D-cinema van het park.

Trick/Scare zones

Overdag heb je, familievriendelijke, trickzones, ’s avonds de gebruikelijke scarezones. Ook hier presenteert Walibi enkele nieuwigheden!

Gaz Town

Het cowboydorp wordt de grootste scarezone ooit! Hooibergen, vuur en rook brengen je in de sferen van een oude mijnstad. Je vindt er Lord Gazby en zijn kompanen terug en uiteraard ook het nieuwe spookhuis Mine Blast! Wie zich in de zone durft te wagen kan het nieuwe spookhuis zelfs enger maken voor de bezoekers. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat geeft het park nog niet prijs…

Magic Dome

Het territorium voor goochelaars. Overdag tonen ze de meest verbluffende trucs maar ’s avonds wordt je ondergedompeld in de duistere wereld van zwarte magie.

Circus Dome

Circusartiesten doen waar ze het best in zijn, verbazen met uitzinnige acts. ’s Avonds worden die acts een tikkeltje bizar.

Mini Monsterland

Een volledige scarezone op kindermaat. Vriendelijke spoken en pompoenen fleuren deze zone op.

Asylum Garden

De begraafplaats is een jaarlijks terugkerende klassiekers. Deze vind je terug net buiten Asylum.

Blood bar

Een drankje nuttigen op het midden van het meer? Tijdens Halloween kan het! Pas op: enkel toegankelijk met R.I.P-pass.

En nog meer nieuws

Vanaf 19 uur kan je op meer een mysterieus fenomeen waarnemen op het meer die zich elk kwartier zal herhalen. Of dit de traditionele eindshow vervangt is voorlopig nog niet bekend.

Meer info

Halloween start op 15 oktober en duurt tot 6 november 2016. Enkel open tijdens weekends en elke dag tijdens de herfstvakantie.
Het day/night-concept vindt plaats op: 22,29,30 en 31 oktober, 1,4 en 5 november.

Meer informatie, de volledige kalender en praktische zaken te vinden op de officiële Halloweensite van het park.

Tekst: © Walibi Band all rights reserved.