Op 22 oktober 2016 organiseerde Walibi Belgium, naar jaarlijkse gewoonte, een fanday. Tevens vond op die dag ook voor de eerste keer het day/night concept plaats waarbij families overdag konden genieten van tal van kindvriendelijke animaties en zelfs een kinderspookhuis en de griezelliefhebbers vanaf 18 uur hun hart konden ophalen in de talrijke spookhuizen en scarezones van het park. Ontdek hier ons verslag van die dag!
Om meteen met de deur in huis te vallen komen we met minder goed nieuws. Tijdens het ontbijt wist Marc Guffens ons te vertellen dat een attractie het park zal verlaten. Na afloop van dit seizoen wordt begonnen met de afbraak van het reuzenrad. Er komt ook niet meteen een vervanger terug dus zal de skyline van het park de komende seizoenen een stuk leger zijn.

Maar laat dit vooral de pret niet drukken. Want we zijn uiteraard in het park om Halloween, en vooral het day/night concept, te beleven!

Eerst en vooral een dikke pluim voor de acteurs die gisteren in het park aanwezig waren. Zowel in de spookhuizen als in de scarezones waren ze deze keer heel actief bezig om bezoekers de tijd, of schrik, van hun leven te bezorgen. Wat een verschil met vorige week waarbij duidelijk was dat de meesten nog ingewerkt moesten raken.

Haunted Houses

De reden om Walibi tijdens Halloween te bezoeken zijn alle extras die je tijdens het reguliere seizoen niet kan beleven. Naast de scarezones zet Walibi deze keer maar liefst acht spookhuizen neer. Mine Blast (het langste spookhuis ooit in het park), Lumberjack (met heel veel, geëngageerde acteurs!), Asylum (het spookhuis met prachtige decors en een steengoede eindscene), Villa 13 (met meer schrikmomenten dan voorgaande jaren), Project Invazion (een mengelmoes van de meest vreemde wezens), Haunted house of madness(verassend voor zo’n last-minute spookhuis),Panic House 4D en Pumpkin River (heel flauw, zonder acteurs en met wel heel weinig pompoenen voor een attractie met die naam, De teleurstelling van dit seizoen).

Naar onze mening waren gisteren Asylum, Lumberjack en Haunted house of madness de beste spookhuizen. Mine Blast heeft best nog wat werk nodig. De decors en sfeer zijn zeker meer dan in orde, maar er moeten meer schrikmomenten komen, zeker in de laatste scene mogen de acteurs (naar onze mening) nog iets agressiever(sneller, schrikwekkender,..) uit de hoek komen.
Pumpkin River kan wat acteurs en zeker ook wat sfeermuziek gebruiken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Scarezones

Naast de spookhuizen zijn er verschillende scarezones in het park en omdat het de eerste nocturne, en dus ook de eerste dag van het day/nightconcept was kon je die scarezones dus twee maal op een andere manier beleven.

Magic- en Circus Dome

Dit zijn twee van de nieuwe toevoegingen aan het assortiment scarezones in het park. Circus Dome, gelegen tussen Asylum Garden en Gaz Town, schotelt je een acrobaat en magiër voor die doorheen de dag hun trucjes tentoon stellen.
Magic Dome, gelegen nabij Walibi Playland aan het meer, komt dan weer met een jongleur en een ballonnenclown. Laatstgenoemde had duidelijk succes aangezien je doorheen het hele park mensen met ballondieren-en hoeden kon zien lopen. Jammer aan beide scarezones is dat ze vanaf 17 uur zo goed als doods zijn. Geen clowns, acrobaten of magiërs meer, maar een lege “dome”.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Asylum Garden

Naast Asylum vind je al enkele jaren een kerkhof terug. De acteurs die je hier overdag terug kan vinden zien er niet bepaald minder eng uit, maar ze gedragen zich wel aardiger. Je kan met de zombies, vampieren en andere freaks op de foto en ze zitten je niet onnodig achterna. ’s Avonds zien ze er wel een stuk bloederiger uit en zagen we verschillende bezoekers door de zone lopen om te ontkomen aan de vele freaks.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Gaz Town

Naar eigen zeggen is dit de grootste scarezone ooit gebouwd in het park. Het gehele cowboydorp is omgetoverd in een mijndorpje, met gasleidingen en heel veel stro, pompoenen en maïshalmen. De acteurs hier hebben allen een teampunk-tintje met hoge hoeden, tandwielen, monocles, botten en lange jassen. De figuren komen allemaal best statig over en lopen keurig rond in hun Gaz Town. Vanaf 18 uur zijn deze figuren nog altijd statig maar zien ze er meer als zombies uit. Gaz Town is dan ook gehuld in rook wat de sfeer meer dan ten goede komt.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Quarantine

Nog een nieuwe scarezone is deze quarantine. Gelegen op het oude Go-kart parcours is dit eerder een hybride tussen scarezone en spookhuis. Voor deze zone staat een wachtrij waarbij het dus kan gebeuren dat je deze niet meteen kan betreden.
Wie het event vorige jaren al bezocht kan hier trouwens enkele zaken uit Virus Z-1 herkennen. De zone is trouwens verassend goed in elkaar gestoken met best veel acteurs en goede scares!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Show op het meer

Op nocturnes kan je op het meer vanaf 19 uur ieder kwartier genieten van een show. Verwacht niet meer dan wat vlammenwerpers en lichten die op de maat van de muziek bewegen gedurende enkele minuten. Maar niet getreurd! Op het eind van de dag om 22u45 is er dan toch een eindshow. Dezelfde vlammenwerpers en lichten maken deel uit van de show maar worden vervolledigd door vuurwerk. De show duurt een pak langer dan wat je overdag te zien krijgt en is dan toch een goede afsluiter van je Halloweendag in Walibi Belgium!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Onze mening

Halloween in Walibi Belgium was tijdens de eerste nocturne zeker en vast geslaagd. Het day/night concept is niet altijd even duidelijk aanwezig maar zeker tof dat er voor zowel families als echte griezelfanaten wat te doen valt.

Deze slideshow vereist JavaScript.