De Veiligheid van bezoekers in Walibi Belgium komt in het gedrang door knagende bevers bij houten achtbaan Weerwolf.

In Walibi Belgium zijn bevers aan de bomen bij de de houten achtbaan Weerwolf aan het knagen waardoor de veiligheid van de bezoekers in het gedrang kan komen door omvallende bomen.
Walibi Belgium heeft hiervoor contact opgenomen met de Waalse autoriteiten die hiervoor een oplossing zal bedenken.
Deze officiële instantie zal instaan voor een oplossing of het verwijderen van de dieren.

Walibi Belgium liet ons het volgende weten via de social media:

Zoals jullie waarschijnlijk in de pers hebben vernomen huist er een familie bevers langs de Dijle die door het knagen aan bomen een bedreiging vormt voor onze bezoekers, vooral in de omgeving van de Weerwolf.
Tot op heden hebben we talrijke bomen moeten vellen uit veiligheidsoverwegingen en zijn daarover al geruime tijd in contact met het Département Nature et Forét van het Waalse Gewest om een oplossing te vinden. Zij hebben recent beslist om de bevers te verwijderen en zij zullen ook instaan voor de uitvoering ervan. De wijze waarop en het verdere verloop is volledig in handen van deze officiële instantie. Walibi neemt hierin geen enkele beslissing en onze enige verantwoordelijkheid is de veiligheid van onze bezoekers. Indien er door het Département Nature et Forét een oplossing kan gevonden worden die ook het welzijn van deze dieren garandeert kunnen wij dit enkel toejuichen en onze volledige medewerking daaraan verlenen. Dit is evenwel een wettelijke procedure die volledig in handen is van dit departement.

Wat het verdere besluit hier op is moeten we afwachten.