Walibi en Natagora hebben een oplossing gevonden voor voor het beverprobleem.

Men heeft beslist dat de dieren niet verwijderd of gedood worden.

Volgens Natagora (de Waalse instantie voor natuur en bos) zou dit geen zin hebben,
van zodra de dieren zouden verwijderd zijn zouden er zich nieuwe beveres in het vrij gekomen territorium vestigen.

Men heeft beslist om de omgeving beter te beveiligen tegen de dieren,
men is hiervoor een analyse aan het uitvoeren hoe ze dit het best gaan doen.

Walibi is verheugd met deze beslissing.

Jean-Christophe Parent (Algemeen Directeur Walibi):

De oplossing gekozen door Walibi gaat in de richting van een samenleving met het wilde leven in plaats van een confrontatie. We feliciteren het park voor deze goed doordachte keuze. De verplaatsing of verwijdering van dieren is vaak de eerste optie. Het standpunt van Walibi geeft een voorbeeldfunctie voor alle volgende casussen die zich zouden kunnen voordoen.

Philippe Funcken (Algemeen Directeur Natagora):

De oplossing gekozen door Walibi gaat in de richting van een samenleving met het wilde leven in plaats van een confrontatie. We feliciteren het park voor deze goed doordachte keuze. De verplaatsing of verwijdering van dieren is vaak de eerste optie. Het standpunt van Walibi geeft een voorbeeldfunctie voor alle volgende casussen die zich zouden kunnen voordoen.