Afgelopen zaterdag is Walibi Belgium terug geopend. En ook deze winter heeft het park niet stilgezeten! Hieronder de vernieuwingen op een rijtje.

Reuzenrad

De meest opvallende vernieuwingen of eerder aanpassing is het verdwijnen van het reuzenrad. Dit wisten we uiteraard al geruime tijd, maar in de plaats is een zone gekomen waar mogelijk gras op komt. Ook is een tijdelijk pad aangelegd tussen het plein aan het Walibi Theater en het station van weerwolf. In deze zone zijn trouwens splinternieuwe verlichtingspalen geplaatst.

Pulsar

Ook aan de nieuwigheid van afgelopen seizoen werd verder gesleuteld. De berm is voorzien van een extra verharding waar tot vorig jaar nog een grote modderpoel te vinden was. Ook zijn de randen met het water verder afgewerkt met stenen en beplanting en werden de paden afgezet met houten palen en touw om de zone net iets minder kaal te laten aanvoelen. Ook waarschuwen verschillende borden voor de enorme splash van de attractie en voor valgevaar in het water.

Horeca

Het lijkt de laatste jaren een trend geworden om aan de horecaformules in het park te sleutelen. Ook dit seizoen zijn enkele nieuwigheden op te merken. Bij Rock&Freeze (het horecapunt naast het 4D-theater) namen ze afscheid van de pizzapunten en kan je nu belegde broodjes verkrijgen. Waar je tot vorig seizoen belegde broodjes kon krijgen (namelijk de smoothiebar tegenover Buzzsaw) kan je nu pizzapunten kopen. Ook het naastgelegen Ice cream Saloon mag met een nieuw cupcakeassortiment een nieuw item aan zijn menu toevoegen.

De Fab store, aan de uitgang van het 4D-theater, is nu voornamelijk een snoepwinkel geworden met verschillende soorten schepsnoep (zuurtjes, jelly beans, zuurstokken, snoepkabels) en lolly’s.

Fans van spareribs kunnen vanaf dit seizoen dan weer terecht in Country Cantina. Het nieuwe gerecht is trouwens niet de enige toevoeging. De bijgerechten, die zich tot vorig seizoen beperkten tot frietjes/groentjes en aardappel in de schil, aangevuld met aardappelpartjes en soorten pasta. De drankfonteinen in dit zelfbedieningsrestaurant zijn vervangen van een systeem met simpele drukknoppen tot een systeem met touchscreen waar je de gewenste drank kan selecteren.

 

Go karts

Al sinds het Six Flagstijdperk kan je tegenover de Octupus Go Karts vinden. Deze waren telkens mechanisch en betalend en zijn zelfs even weggeweest. Zaterdag was de verbazing dan ook groot deze “attractie” terug open te zien. Deze keer met Go Karts waarin je zelf moet trappen en volledig gratis! De zone lijkt wel niet de volledige dag onder bewaking te zijn wat vooral op drukke dagen chaotisch kan worden, want zelfs op deze relatief kalme openingsdag werden de rode trapwagentjes vaak halverwege het parcours achtergelaten…

Psyké Underground

Een andere opvallende vernieuwingen is het herschilderen van beide overkappingen van de pieken op Psyké Underground. Deze zien er weer stralend uit! Ook werken weer beide schermen in de wachtrij. De projectie van het monster in de looping lag tijdens deze eerste dag trouwens nog altijd af.

Meet&Greet

Wie dacht dat de figuren volledig verleden tijd waren heeft het mis. Kort na opening van het park kan je zowel Walibi als Fibi terugvinden op het podium aan het WABstation. Ook tijdens de paaseierenraap kan je Walibi ontmoeten en zien dansen op het podium van het Walibi Theater.