Er waren de laatste maanden al geruchten over een nieuwe investeringen voor 2018 alsook het verdwijnen van de parktrein en kinderachtbaan Coccinelle. Walibi Belgium heeft echter nog veel meer in petto voor de volgende jaren. Al het nieuws over hun uitbreidingen en aanpassingen deelden ze mee aan de wereld via een persconferentie vanop 50 meter hoogte! Het totale investeringsbedrag bedraagt meer dan 100 miljoen euro verspreid over verschillende jaren. Wij zetten deze vernieuwingen voor jullie op een rijtje.

Worlds of Walibi

Met het nieuwe investeringsplan wil Walibi Belgium meer dan ooit inzetten op beleving en thema. Van 2018 tot 2023 wil het park daarom elke zone in het park aanpakken en aanpassen qua thema, inrichting en beleving om zo een totaalpakket aan te bieden voor alle bezoekers. De themagebieden zullen de “Worlds of Walibi” heten en elk hun eigen kleur meekrijgen.

2018: Walibi en Aqualibi in exotische sferen

De investeringsgolf begint volgend seizoen al met een family coaster. Op de plaats waar je nu nog Coccinelle vindt komt het station van dit nieuwe familieavontuur die zal reiken tot aan de oevers van Gold River Adventure. Met de achtbaan komt ook een volledige retheming van het gehele gebied naar exotische sferen. Naast de familieachtbaan komen er ook een horecapunt en een heus avonturenparcours naar de nieuwe themazone.

Ook Aqualibi ondergaat een metamorfose. Er komt een uitbreiding van 700 vierkante meter met een kinderzone en het gehele zwemparadijs zal ook in tropische sferen baden. Dit alles om een bezoek aan Aqualibi nog aangenamer te maken voor iedereen.

 

2019: good things come in threes

In 2019 zal het park weer heropenen met maar liefst drie vernieuwde themazones!
Het inkomgebied zal een volledig nieuwe invulling krijgen. Het inkomgebied zal gratis te betreden zijn en pas vanaf daar kies je ervoor om ofwel Aqualibi ofwel Walibi te bezoeken.

Voormalig Ali-babaland krijgt ook een nieuw themasausje over zich heen. Radja River zal meer bij het park betrokken worden en het plein rond Cobra krijgt betere aankleding en volledig nieuw themarestaurant met terras die uitgeeft op de vijver. Alsof dit alles nog niet genoeg is komt er in het paleis van Ali baba (het gebouw die tijdens halloween voor spookhuizen Project invazion en Lumberjack gebruikt wordt) een interactieve familieattractie.

In Walibi Playland pakt men uit met een nieuwe “instapcoaster”‘. De zone zal ook meer in het park betrokken worden in tegenstelling tot een kinderzone te zijn waar je nu makkelijk aan voorbij loopt.

Ten slotte verdwijnt in 2019 het restaurant pizza solo. Op deze plaats opent een belevingsrestaurant.

 

2020: Western en waterplezier

Ook de westernzone krijgt de nodige aandacht met nieuw thema maar ook vooral een nieuwe familieattractie. Deze interactieve attractie zal zowel voor inzittenden als toeschouwers interessant zijn door het toevoegen van waterpistolen voor beide partijen.

 

2021: Megacoaster en Voodooplezier

De grootste inverstering komt er in 2021 met een megacoaster die de grootste en snelste moet worden in de Benelux. De achtbaan komt te staan in een volledig nieuwe themazone in Afrikaanse sferen. Daarmee komt het park trouwens op een totaal van 10 achtbanen!

Dat is echter niet alles. Weerwolf en Vampire krijgen een themazone in de sferen van New Orleans en Voodoo.

2022/2023….

Het inversteringsplan eindigt met een nieuwe, nog onbekende, familieattractie en een vernieuwing van het thema rond Flash back. Laatsgenoemde zone krijgt een haventhema mee. Ook Aqualibi zal verder uitbreiden met nieuwe glijbanen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.