Dat Walibi Belgium grootste plannen heeft was al even bekend. Maar nog niet alle details kwamen ter woord. Zoals wat het interactieve theater die in het voormalige paleis van Ali Baba zal komen nu precies zal worden bijvoorbeeld.

Alterface stelde op de EAS-beurs in Berlijn een nieuw attractietype voor, de “ERRATIC RIDE”. Tijdens de presentatie kwam er naar voor dat Walibi Belgium de eerste zal zijn om dergelijk type attractie te openen. De rit wordt een trackless systeem zoals we dat kennen vanuit Challenge of Tutanchamon. Het verschil met de laatste zal hem zitten in de onvoorspelbaarheid van de rit. Zo beweeg je willekeurig door de scene’s en kan het voertuig alle kanten opdraaien en zo telkens een andere ritervaring meegeven.

Voor het ritsysteem werkt Alterface samen met ETF. Wat het thema zal worden is nog niet meteen bevestigd. Wel levert Alterface een eigen IP met Popcorn Revenge. In Popcorn Revenge zijn de popcorns het beu opgegeten te worden en ontsnappen om zelf de show te stelen. Aan jou om ze allemaal terug te vinden!

Bron: Parkerlebnis.de // Foto’s: © Alterface