De komende vijf jaar worden in Walibi 8 nieuwe werelden gecreëerd, de zogenaamde “Worlds of Walibi”. Naast wat algemene concepten zijn er nu ook iets meer gedetailleerde plannen opgedoken!

De ingang

Vanaf 2019 komt er nieuw concept voor de ingang van Walibi Belgium. Zo verplaatst de ticketcontrole tot op het eind van de huidige “Main Street” en zal de huidige ticketcontrole vervangen worden door een securitycheck(inkijk van rugzukken, handtassen,…).

Na deze controle kom je op een open plein waar de grootste winkel van het park te vinden zal zijn (nabij de nieuwe ticketcontrole) en ook een bezoekers- en informatiecentrum. Tevens zal je er een horecapunt vinden.
De huidige gebouwen krijgen ook een make-over waardoor deze een groter vakantiegevoel opwekken voor de aankomende bezoeker.

Zone Weerwolf

De zone rond weerwolf krijgt een New Orleans/voodoo thema. De keverbaan zal helemaal in deze kleurrijke en vrolijke stijl worden meegenomen om helemaal in het vernieuwde gebied te passen.

Zone Pulsar

De zone rond Pulsar komt in een haventhema. Compleet met vernieuwd horecapunt, een nieuw toiletenblok en de verplaatsing van Skunx Tour naar dit gebied om een betere spreiding van kinderattracties in het park te krijgen.

Zone Dalton Terror

Dat er een nieuwe familieattractie naar het gebied kwam was al vrijgegeven, maar ook aan de thrillseekers werd gedacht. Op de site van de reeds afgebroken inferno komt een Gerstlauer SkyFly. Een vliegtuigattractie waarin je zelf beslist hoe intens je ritje wordt.

Zone Playland

Door een aanpassing van de paden loop je dwars door een vernieuwd playland. Ook is de lay-out van de kinderachtbaan, die op de lege grasvlakte tussen playland en het meer komt, bekend geraakt.

Zone Aqualibi

In 2023 komt Walibi met een forse uitbreiding van zijn glijbanenarsenaal. Dit door een nieuwe glijbaantoren te bouwen. Dit onder andere met glijbanen met trechters.

Dossier investeringsplan

Wil je graag meer lezen over de ontwikkelingen van het investeringsplan van Walibi Belgium. Bekijk dan zeker ons dossier op de website met alle nieuwtjes over dit onderwerp!

Deze slideshow vereist JavaScript.

Foto’s: © Walibi Belgium