Na een winterstop is het park opnieuw geopend, en hoe! Dit jaar zal volledig in het teken staan van Exotic World en Tiki Waka. Een eerste van 8 nieuwe werelden die Walibi Belgium in de volgende seizoenen zal openen. Uiteraard zijn er ook nog andere kleinere nieuwigheden in het park te ontdekken.

Pasen vieren in Walibi

Net als voorgaande jaren organiseert het park verschillende paasactiviteiten in de namiddag. Dit gedurende de volledige paasvakantie.

Dichtbij de Weerwolf kunnen paaseieren rapen, eendjes vissen en een paaslabyrinth ontdekken. Ook staat er een springkasteel en spelen er vrolijke paasliedjes.

Souvenirshops

Aan de souvenirshops staan er buiten nieuwe borden met de naam van de shop en wat ze er verkopen. De borden zijn er waarschijnlijk om mensen binnen te lokken en duidelijk te maken waar de shop is, maar ze steken een beetje af tegen de omgeving.

Ook is er een nieuwe souvenircollectie met het opschrift ‘Walibi 1975’ bestaande uit t-shirts, truien en mokken.

Exotic World

De meest opmerkelijke nieuwigheid is uiteraard Exotic World. De eerste van 8 nieuwe werelden die Walibi Belgium in de volgende jaren zal openen.

Exotic World is nog niet volledig af, maar wel al gedeeltelijk bereikbaar voor het publiek.

Toegang en Tiki Trail

Wanneer je vanuit het Cowboydorp richting de Octopus wandelt word je meteen verwelkomt door het sierlijk geplooide staal van Tiki Waka en de inkompoort die boven het pad prijkt.

Het pad werd volledig vernieuwd met gekleurd asfalt die hier en daar onderbroken wordt door tegelmotieven. Ook is er veel beplanting voorzien die je meteen in exotische sferen moet brengen.

Langs dit zelfde pad ligt Tiki Trail, een serie van torens verbonden doormiddel van touwbruggen, die je een mooi uitzicht geeft over de familieachtbaan Tiki Waka en boottocht Gold River Adventure. De testritten van de nieuwe achtbaan konden op heel wat nieuwsgierigen rekenen want er stond zowaar de hele namiddag een wachtrij om Tiki Trail te beklimmen.

Octopus

De Octopus is een oude vertrouwde in een nieuwe zone. Wel werd deze ride voorzien van een nieuw kleurtje om perfect in Exotic World te passen.
Er is zelfs aan details gedacht want aan het operator hokje hangt een octopusachtige figuur die recht van een polynesisch eiland zou kunnen komen.

Tiki Waka

Exotic World is niet compleet zonder Tiki Waka, de familie funcoaster die Walibi Belgium deze lente zal openen. De hele dag door werden verschillende testen uitgevoerd en lustig doorgewerkt aan de thematisatie rond de baan om deze zo spoedig mogelijk klaar te krijgen.

En het mag gezegd, het resultaat (wat er nu al staat tenminste) mag er zijn. De baan begeeft zich sierlijk langsheen het pad en je hebt er vanuit verschillende punten een goed zicht op.

Tiki Fruit Bar

Recht tegenover het station van Tiki Waka ligt de Tiki Fruit Bar. Ook aan dit nieuwe (vernieuwde) horecapunt is wel nog wat werk maar je kan al zien waar ze naartoe willen. Ook staat er voor deze bar een nog onbeklede totem die een kokosnoot lijkt vast te houden. Aan het mechanisme in deze totem te zien zal deze waarschijnlijk kunnen bewegen en zo de kokosnoot op en neer schudden.

Challenge of Toetankhamon

Doordat er druk gewerkt wordt aan de nieuwe zone is deze darkride nog niet bereikbaar. Maar vanuit de verte kan je wel al zien dat de facade van de ride een welverdiende update krijgt. De gehele voorkant is opgefrist met een nieuwe laag verf en zelfs enkele nieuwe schilderingen. Ook het logo, die er de laatste jaren wat afgeleefd uitzag, kan er nu weer even tegen.

Algemene indruk

De zone laat nu al een heel levendige indruk na. De wagentjes van Tiki Waka die constant voorbijscheuren, de octopus die in zijn nieuwe kleuren rond en ronddraait, de nieuwe beplanting, de strooien daken en het gekleurde asfalt geven een tof sfeertje af.

Ook is de fontein/waterspeelplaats, die zich nabij het oude skunxtreinstation bevindt, een leuke detail die leven in de brouwerij brengt.

Waar je vroeger vooral voor Challenge of Toetankhamon in deze zone kwam, zal het nu een aangenamere zone zijn waar je wel even tijd wil doorbrengen.

Het park

Verder is vooral de nieuwe uitbreiding van Aqualibi een opvallende verandering in het park qua uitzicht. Het pad tussen de Carrousel en de Cobra is voorzien van nieuwe klinkers en je hebt er vooral uitzicht op een grote grijze blokken doos. Hopelijk komt er nog iets van beplanting of een schildering om deze loods toch een iets aangenamer uiterlijk te geven. Ook geven de grote ramen een directe inkijk in het nieuwe Kiddie Bay. Stickers aan deze ramen, zoals deze ook aan de andere ramen van Aqualibi zijn aangebracht zouden zowel voor de buiten- als binnenkant een hele verandering zijn.

De rides draaiden vandaag ook opvallend goed. Op enkele kleinere storingen na verliep alles vlot. Een dikke duim naar het personeel die overal vriendelijk was en goed doorwerkte.

Deze slideshow vereist JavaScript.