… en Aqualibi krijgt opnieuw de prijs voor “Beste Waterpark van België”


Maar liefst acht prijzen kregen Walibi Belgium en Aqualibi vandaag tijdens de uitreiking van de Diamond Themepark Awards, de Oscars voor pretparken en dierenparken in België en Nederland, uitgereikt in dierenpark Beekse Bergen. Walibi Belgium én Aqualibi kaapten de hoofdprijs weg: de award voor Beste Pretpark en voor Beste Waterpark van België.

35.000 pretparkfans én een uitgebreide professionele jury brachten hun stem uit.

De prijs voor “Beste Evenement” ging naar “het grootste Halloweenevent van België” met 160.000 bezoekers in 13 dagen tijd. Walibi Belgium werd eveneens verkozen tot “Meest Sensationele Park van België”. Splashcoaster PULSAR kreeg de prijs voor “Beste Attractie in België”, en de soundtrack van Psyké Underground werd verkozen tot “Beste Themamuziek”. Ook op social media heeft Walibi Belgium goed gescoord: de rubriek Humans of Walibi werd verkozen tot “Leukste actie op Sociale Media”, zowel voor Nederland als voor België.

Een fors investeringsplan

Walibi Belgium kreeg ook een “Spotlight Award” voor de persvoorstelling van het investeringsplan in juni 2017.

“We zijn heel fier op al deze awards”, besluit Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van Walibi. “De eerste fase van ons investeringsplan van 100 miljoen euro is afgerond, met de bouw van family funcoaster Tiki-Waka en de creatie van Exotic World, de eerste nieuwe wereld van Walibi. Ook Aqualibi kreeg zijn deel door de nieuwe kinderzone Kiddie Bay, voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen en een make-over in Carraïbische stijl. Dankzij deze Diamond Themepark Awards, uitgereikt door bezoekers en een professionele jury, weten we dat we op de goede weg zitten.”

Felicitaties van de jury

Patrick Joossens, mede-organisator van de Diamond Themepark Awards feliciteert Walibi ook met de behaalde prijzen:”Walibi Belgium heeft vorig jaar vele mensen verrast met haar toekomstplannen. Dat wilden we dit jaar graag in de bloemetjes zetten met de Spotlight Award. Bovendien kozen publiek en jury Walibi uit tot Beste Belgische Pretpark. In totaal 8 awards winnen, dat is een mooie prestatie en een mooie erkenning ook.”