Enkele weken geleden presenteerde Intamin enkele nieuwe rides die in de komende jaren zullen openen in verschillende parken. Tussen de aankondigingen sprong er ook een tussen uit, de nieuwe megacoaster voor Walibi Belgium! Daarmee werden in een klap enkele zaken bekend voor de grote nieuwigheid van ons favoriete park in 2021!

Specificaties

We wisten al langer dat Walibi Belgium een megacoaster zou bouwen. Maar de bouwer en specificaties bleven tot voor kort geheim.

Op de IAAPA beurs onthulde Intamin, een Zwitserse achtbaanfabrikant, een 50 meter hoge achtbaan waar twee achtbaantreinen, aan een snelheid van 113 km per uur, zullen racen langs verschillende elementen.

Per uur nemen 1080 personen deel aan het 90 seconden lang durende avontuur.

Naast de hoogte en de snelheid bevat de achtbaan verschillende speciale elementen. Bij opening wordt het de hoogste achtbaan in de Benelux. Tijdens het traject onderga je maar liefst 15 airtime momenten.
Na de kettinglift stort je naar beneden met een draai van 80 graden en een helling van 80 graden. Er zijn ook enkele wereldpremières. Het eerste element is een “Wall Stall” (een naar buiten gebankte bocht op grote hoogte) en een “gebankte Double Down” (een dubbele drop waarbij je van de ene naar de kant geslingerd wordt).

In het kort:

Lengte 1200 meter
Hoogte 50 meter
Aantal treinen 2
Passagiers per trein 24
Maximum snelheid 113 km/h
Rittijd 90 seconden
Capaciteit 1080 personen/uur

Concept arts

De achtbaan komt te liggen in een verlenging van Exotic World. De in 2018 nieuw geopende zone waar je “Tiki Waka”, “De octopus”, “Tiki Theater” en “Challenge of Tutankhamon” vindt.
In het nieuwe deel komt een nieuwe restaurant, het stationsgebouw van de achtbaan en de attractie “Squads Stunt Flight” (uiteraard opnieuw aangekleed om in de zone te passen).

Speculaties

Treinen

De hoogte, snelheid, aankleding, speciale elementen en zelfs de plaatsing in het park zijn reed gekend. Waar we nog weinig over weten zijn de treinen die op deze achtbaan komen te staan.
De laatste jaren liet Intamin heel wat nieuwe treindesigns zien. Het is dus uitkijken naar wat voor type trein we in Walibi te zien krijgen.

Klassieke megacoastertreinen

Deze kan je terugvinden op tal van Intamin megacoasters. Zoals bij Goliath in zusterpark Walibi Belgium. Hoewel deze een redelijk gevoel van vrijheid geven zitten ze voor de grotere mens soms iets onconfortabeler. Ook is het waarschijnlijk dat de baan in Walibi Belgium een ander tracktype krijgt. Grote kans dus dat we een ander treintype te zien krijgen.

 

Hyperion

Afgelopen seizoen opende in Polen Hyperion. Een megacoaster die hoge ogen gooide in de achtbaanwereld. In de Hyperiontreinen zit je met 4 naast elkaar, met heupbeugels die je vast zetten, maar toch de nodige vrijheid voorzien.

 

Als we even vergelijken met de megacoaster in Walibi Belgium zien we wel een verschil. Hyperion biedt plaats aan 28 passagiers per trein, terwijl de baan in Walibi maar plaats zal bieden aan 24 personen per trein.

Beelden vanaf 5:24

Photos: © Walibi Belgium, Intamin, La Meuse
Videos: © Theme Park Review