Het is ‘alle hens aan dek’ in Walibi Belgium. Naast het gebruikelijke onderhoud om het park voor een nieuw seizoen klaar te stomen liggen ook twee kolossale werven. Met twee nieuwe attracties, heraanleg van paden en toevoeging van tal van thematische elementen gooit het park alles in de strijd om er weer een onvergetelijk seizoen van te maken!
Met deze uitbreiding is een investering van maar liefst 17 miljoen euro gemoeid.

Worlds of Walibi

Dat Walibi Belgium uitpakt met een 100 miljoen kostend investeringsplan, verspreid over 5 jaar, is intussen geen geheim meer.

Vorig jaar mochten we reeds kennis maken met het concept rond de ‘Worlds of Walibi’ met Exotic World. Een eerste van in totaal acht werelden die tussen 2018 en 2023 naar het park komen.

Aankomend seizoen verwelkomen we twee nieuwe werelden in het aanbod: Karma World, die de kleurrijke wereld van India en Bollywood naar het park brengen en Fun World, een opwaardering van het kindergebied die niet langer in een uithoek verscholen zal liggen maar echt bij het park betrokken wordt door enkele ingrepen in de park lay-out.

Karma World

De zone die zich uitstrekt van Cobra tot aan Paleis van de Geest, voor de nostalgici onder ons ook bekend als Ali Baba Land, gaat vanaf 2019 door het leven als Karma World.
Een kleurrijke wereld die zijn inspiratie haalt uit Indische Bollywoodsferen.

Kosten noch moeite werden gespaard om van het gebied een nieuwe beleving te maken.

Geuren en kleuren uit het oosten

Zo is er tegenover Cobra een volledig nieuw gebouw opgetrokken die het horecapunt ‘Dehli’cious‘ en de 3 eetzalen van ‘Karma Market‘ zal herbergen. Aan de zijde van het meer komt een groot terras waar je rustig kan genieten van een spectaculair uitzicht over het park. Uit de keuken komen kruidige gerechten die bezoekers kennis laten maken met de smaken uit India.

Meer zin in een snack? Dan kan je terecht bij ‘Shiva’s Foodtruck‘.

Naast de bonte verzameling aan gebouwen  kreeg ook Cobra een nieuw kleurenpallet en is de trein volledig opgefrist.

Popcorn Revenge

Maar er werd niet enkel aan heropfrissing van de bestaande attracties gedacht. Met Popcorn Revenge pakt Walibi Belgium uit met een ware wereldprimeur.
De attractie wordt een zogenoemde ‘Erratic Ride’ waarin je nooit twee maal dezelfde rit zal beleven.

De wagentjes in dit theater volgen een willekeurig parcours. Wil je alle belevingen meemaken dan zal je meermaals moeten aansluiten!

Het interieur is volledig in “Victoriaans kolloniaal indische”-stijl. De rit zal zeven scene’s hebben die vol zitten met interactieve elementen en details (zoals verschillend behangpapier per scene) die je volledig meenemen in de wereld van dit oude theater.

Fun World

Vanaf Paleis van de Geest tot aan Psyké Underground komt de derde wereld, Fun World.

Het voormalige ‘Walibi Playland’ wordt beter in het parkbeeld betrokken. De paden worden verbreed en zullen leiden tot op het plein voor de boomhut (het grote speeltuig) die voor de gelegenheid van nieuwe kleuren werd voorzien.

Ook in deze zone zullen de toiletten in een nieuw jasje worden gestoken en krijgt het horecapunt een frisse look en nieuwe naam: ‘Fun’o’Clock‘. Deze eetgelegenheid zal met zijn uitgebreide terras een perfecte uitvalsbasis vormen voor ouders die een oogje in het zeil willen houden op hun kinderen die de tijd van hun leven hebben in een van de vele omringende attracties.

Nieuwigheid in deze zone is ‘Fun Pilot‘. Een negen meter hoge instapachtbaan waarin bezoekers zich luchtpostbode wanen.

 

Opening 2019

Walibi Belgium opent 6 april voor een nieuw seizoen. Opening van de nieuwe werelden en attracties is voorzien in de lente, een precieze openingsdatum is niet bekend.

Benieuwd naar meer? Een volledige fotoreportage vind je hieronder!

Deze slideshow vereist JavaScript.