Heel onverwachts, op een rustige zomernamiddag in het park, merkten we plots enkele nieuwe affiches op over het aanstormende Halloween-evenement. Nog geen enkele uren later stond de informatie van halloween 2019 al op de vernieuwde website. En wat voor een info… Dit jaar kunnen we maar liefst vier nieuwe spookhuizen verwachten. Nagulai, een Indisch getint spookhuis gelegen in Karma World. The curse of Amun, een huis over de vloek van een Egyptische God naast de darkride “challenge of toetanchamon”. En een speciale beleving in het voormalige Black Rose/Villa 13 spookhuis. Deze laatste zou, volgens Walibi, de meest intense halloween-ervaring ooit moeten worden in het park. Deze speciale beleving is niet in de RIP-pass inbegrepen en zal 15 euro extra kosten. Ook de allerkleinsten onder ons krijgen hun eigen minispookhuisje, genaamd “Trick or Treat”. Naast de huizen zijn er dit jaar ook drie nieuwe scarezones en één nieuwe show. Genoeg nieuws om van te smullen dus.

Spookhuizen

Het meest belangrijke ingrediënt van een halloween evenement zijn natuurlijk de spookhuizen. Dit jaar presenteert Walibi voor het eerst maar liefst 9 huizen, waarvan er 4 nieuw zijn. Om de intensiteit van een huis weer te geven gebruikt het park de “scare-o-meter”, deze gaat van 1 skull (niet eng) tot maximaal 5 skulls (extreem eng). Ondanks we dit jaar afscheid moeten nemen van Black Rose en Lumberjack komen er toch enkele pareltjes terug van voorgaande edities.

 

Nagulai

Lumberjack nam ons 4 edities mee door een bos vol doorgeslagen houthakkers met bijlen en kettingzagen. Bij velen onder ons groeide dit huis dan ook uit tot één van de persoonlijke favorieten. Het gruwelbos moet dit jaar plaats maken voor een gloednieuw huis, genaamd Nagulai. Na een korte research op google vinden we dat de naam staat voor een Indische vampier of demon. Inderdaad, op de affiche zien we een nogal demonische vrouw met daarachter de contouren van een indische tombe. Het thema van “Nagulai” is dus niet zomaar gekozen, het past namelijk perfect in de wereld van Karma World. Maar ook deze “World of Walibi” zal dit jaar dienen als Scarezone met enkele acteurs. Ondanks dat deze nieuwe zone slechts 2 skulls krijgt, denken wij toch dat Karma World in combinatie met de loslopende acteurs en het spookhuis een hele totaalervaring zal bieden. Samen kunnen we dit najaar de donkere kant van Karma World leren kennen.

The curse of Amun

Dit nieuwe spookhuis zal komen te liggen in het gebouw van de interactieve darkride “challenge of Tutankhamon”. In het verleden lagen op deze plaats de huizen “Virus Z1” en “House of Madness”. Dit jaar dus geen zombies of krankzinnige clowns op de muziek van Dimitri Vegas , maar een donkere graftombe met de vloek van ene Amun. Toetanchamon uit de naastgelegen attractie was een belangrijke farao terwijl Amun aanzien werd als een belangrijke God uit de oudheid. Een leuk weetje is dat Toetanchamon oorspronkelijk Toetanchaton heette en zijn naam heeft laten veranderen omwille van politiek-religieuze redenen. Toetanchamon betekent namelijk letterlijk “Levend evenbeeld van Amun”. Grappig, want in oktober zullen de twee vloeken naast elkaar heersen in hetzelfde gebouw, een vloek van een God en één van een farao. Het nieuwe huis doet ons sterk denken aan “La colère d’Anubis,  een spookhuis dat al jaren meedraait in het zusterpark Parc Astérix. Dit huis is fantastisch afgewerkt dus hopelijk krijgen we in Walibi een ongeveer gelijke ervaring. Wij hebben er alvast veel vertrouwen in.

The house of Silent Jill

Al na één jaar moeten we afscheid nemen van Black Rose, een bizar huis waar je handen werden vastgebonden en zo doorheen het huis moest wandelen. Ook waren er twee mogelijke routes met enkele erotisch getinte scènes en kreeg je in een bepaalde kamer een stoffen zak over je hoofd. De meningen over dit huis waren echter enorm verdeeld. Maar niet getreurd voor de liefhebbers, normaal gezien komt Black Rose terug in 2020. Zijn vervanger “the house of silent Jill” zou er dus maar 1 jaar staan en wordt gemaakt in samenwerking met de televisiezender RTL. Het zou echter geen normaal spookhuis worden maar een soort belevingshuis waar men maar liefst 15 euro moet voor neertellen. Bij het horen van het woord “belevingshuis” denken wij direct aan the clinic en below van zusterpark Walibi Holland. Om deze huizen te mogen bezoeken moet men ook wat extra geld neertellen, maar in Nederland krijg je daar wel wat moois voor terug. Hopelijk kan Walibi Belgium ons ook verassen met een zalige halloween-ervaring. Maar wie is die “silent Jill” eigenlijk op de affiche van het spookhuis? Deze, voor ons onbekende vrouw, heeft een Youtube-kanaal met ongeveer een 270.000 volgers en is voornamelijk bekend in Wallonië en Frankrijk. Jill vult haar filmpjes met het verkennen van de paranormale wereld door bijvoorbeeld geesten op te roepen, het verkennen van een eng kasteel,… Natuurlijk zagen RTL en Walibi hier een kans om van haar avonturen een heus belevingsspookhuis van te maken. Hopelijk werken de twee partijen goed samen zodat de kleine groepjes bezoekers een top ervaring krijgen te verwerken, want voor 15 euro ligt de lat voor ons heel wat hoger. Een belangrijk detail is dat dit huis niet is inbegrepen in de RIP-pass!

Trick or Treat

Speciaal voor de allerkleinsten onder ons is er dit jaar een kleine maze te vinden op het plein voor de weerwolf. Wat dit precies zal inhouden en welk thema we precies mogen verwachten is nog niet bekend.

 

ScareZones

Ook dit jaar telt het park maar liefst 6 Scarezones, waarvan 3 nieuwe. We denken dat het park met zijn nieuwe Scarezones een andere weg wil inslaan. De nieuwe Worlds of Walibi die de laatste twee jaren zijn geopend zullen dienen als Scarezones waar ze dus enkele acteurs zullen in loslaten. Karma World, Exotic World en Fun World zijn dan ook gewoon de namen van de nieuwe zones. De oude bekende zones zoals Metamorphobia, Circus en district H komen gewoon terug. Jammer genoeg moeten we dit jaar wel afscheid nemen van Gaz town, wat in het donker altijd wel een leuke sfeer weggaf.

 

Exotic World en Karma World

Exotic World en Karma World worden dit jaar getransformeerd naar twee nieuwe Scarezones. De foto’s op de website tonen ons beelden van enkele acteurs die te vinden waren op de persopening van de twee gebieden. Met halloween verwachten we dus ook enkele acteurs in exotische/Indische kledij om de bezoekers wat te vermaken of te doen schrikken. Waarschijnlijk zullen ze wel net iets enger zijn dan op het persevent. Maar ook niet te eng natuurlijk, want de nieuwe zones krijgen slechts twee skulls op de scare-o-meter. Hopelijk denkt Walibi ook aan een aangepaste soundtrack om de zones wat meer sfeer te geven. Samen met de huizen, Nagulai in Karma World en The curse of Amun in Exotic World, hopen we dat Walibi een totaalervaring kan bieden met halloween in hun twee nieuwe Scarezones.

 

Fun World

Ook voor de allerkleinsten is er dit jaar een nieuwe Scarezone, genaamd Fun World. Deze zone bestond eigenlijk al onder een andere naam en heeft slechts 1 skull op de scare-o-meter. Net als de voorgaande jaren zullen er waarschijnlijk enkele karakters rondlopen om de kinderen te vermaken. Ook dit gebied is meestal heel mooi versierd zodat ook kinderen kunnen genieten van wat halloween te bieden heeft.

 

Shows

Voor het eerst zullen er in het park maar liefst 4 shows te zien zijn. De illusionist Aaron Crow is terug om bezoekers opnieuw te verbazen met zijn bloedstollende acts in het Tiki-theater tijdens zijn show “Mystica”. Ook de Magic Show voor kinderen en de Circus Show voor de wat oudere kinderen keren terug naast de weerwolf. Naast de drie shows van vorig jaar vinden we dit jaar op het weerwolf plein een heuse Skull Stage. Het motto “dance or die” op de website verklapt al een beetje wat we kunnen verwachten. Op het plein voor de weerwolf komt een heuse DJ-set waar enkele zombies zullen dansen. Dit feestje gaat enkel door op nocuturnes.