Terwijl wij al kwijlend uitkijken naar het Halloween seizoen van Walibi Belgium beginnen onze noorderburen al een week vroeger met hun drukbezochte Halloween Fright Nights. Nieuw dit jaar zijn de Halloween Spooky Days, een soort kindervriendelijk Halloween evenement voor kinderen met durf. Drie griezelzones en een spookhuis moeten ervoor zorgen dat gezinnen met kinderen een spannende Halloween tijd kunnen beleven in het park. De Spooky Days starten met parkopening en duren tot 17u30, waarna de Fright Nights het overnemen vanaf 18 uur.

Wij bezochten het park zaterdag 6 oktober, de eerste dag van het halloween seizoen in Walibi Holland. In deze review geven wij een verslag van onze dag op de Halloween Spooky Days. Slaagt Walibi erin om een goede sfeer te creëren in de griezelzones dat niet te saai maar vooral niet te eng is? De zones bestaan namelijk ook bij de Halloween Fright Nights en zijn als het ware getransformeerd in hun kindervriendelijke versie. Na de Spooky Days beginnen uiteraard de Halloween Fright Nights om 18 uur, de review daarvan komt binnenkort beschikbaar op onze website.

Omdat het in de avond druk zou worden namen wij een Bronze Unlimited FastLane. Met deze pas moet je even lang wachten als de gewone wachttijd maar je hoeft niet in de rij te staan. Perfect dus om spookhuizen en scarezones te bezoeken en tussendoor een nachtelijk ritje Untamed mee te nemen.

Iets voor opening stonden we aan de ingang van het park.

Vandaag bezoeken we niet enkel de populaire Halloween Fright Nights, maar ook het nieuwe dag evenement Spooky Days.

Vroeg zijn heeft zo zijn voordelen. Ondanks de drukte in de avond was het in de ochtend nog heel rustig.

Nog even onze FastLane Bronze Unlimited halen voordat het park opengaat.

Om 10 uur liep iedereen, maar dan ook echt iedereen richting Untamed. Omdat wij onze FastLane hadden, kozen we eerst voor een ritje op de iconische megacoaster Goliath.

Het eerste kwartier van de dag was er dan ook niemand bij deze achtbaan te vinden.

Na enkele ritjes op Goliath liepen we richting Untamed. Wat een heerlijke rit is Untamed toch, al merkte je wel dat hij nog niet helemaal was opgewarmd.

Op onze weg naar Lost Gravity liepen we door de ScareZone “Pirates Cove”. Normaal gezien is deze zone enkel geopend tijdens de Halloween Fright Nights. Maar tijdens de Spooky Days is deze al geopend vanaf 10 uur.

Er liepen enkele piraten rond om de bezoekers te vermaken. Door de kalmte was er dan ook enorm veel interactie tussen de bezoekers en de acteurs. Ook was de soundtrack, in vergelijking met de avondeditie, aangepast en stond de muziek wat stiller. Echt een leuke zone voor het gehele gezin en voor ons een opwarmertje voor de keiharde Halloween Fright Nights :p

Personage gebaseerd op Tia dalma uit de fims van Pirates of The Carribean.

Ook de Scarezone Fire Pit is dit jaar omgetoverd tot een kindervriendelijke griezelzone.

Ofja, kindervriendelijk… Er was namelijk een standje met allemaal slangen en spinnen. Op zich geen probleem als ze mooi in hun verblijf blijven zitten. Maar de verzorger liet bezoekers de dieren aanraken, op het hoofd zitten,… Echt akelig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar ook hier waren veel acteurs die kwamen praten met de bezoekers.

Heel leuk was het wagentje van Robin Hood op het terrein. Hierin kon je leuke foto’s maken.

Het buitenspookhuis Campsite of Carnage wordt tijdens de spooky days omgetoverd tot Camping the Shunshine. Een leuke walktrough voor kinderen waar ook enkele acteurs je, op een iets zachtere manier, doen schrikken. Mensen die te bang zijn kunnen de verschillende donkere containers overslaan door een kortere route te nemen.

Deze zone, samen met het spookhuis, is opnieuw een leuke toevoeging aan het Halloween evenement. De interactie met de acteurs is eigenlijk het leukste, het voelt echt aan als een soort toneelstuk waar je zelf aan deelneemt. Heel leuk gedaan!

Na een ritje in Lost Gravity liepen we naar Neurogen, de VR-belevenis van het park gelegen naast the clinic. Na een 5-tal minuutjes te wachten ondergingen we een behandeling om onze breincapaciteit te verhogen. In onze ogen een leuke beleving, ook al weten we dat de meningen rond deze attractie enorm zijn verdeeld.

Op onze weg naar Speed of Sound kwamen we de nieuwe Scarezone Nightmares tegen.

Na nog enkele attracties te doen en een lekkere maaltijd bij Cock-o-doodle doo, het vernieuwde kiprestaurant bij Untamed keerden we terug richting de Fire Pit. Om 13u opende namelijk Spooky Manor, de kindervriendelijke versie van Jefferson Manor.

Een ticketje kostte ons 2,5 euro.

Ondanks je bijna dezelfde route aflegt, gaf het huis toch een ander sfeertje mee dan in de avond. De luide scarebuttons stonden uit, de soundtrack was ook hier aangepast en de acteurs waren iets minder eng. Het huis is wel niet voor alle kinderen weggelegd, ze moeten toch enige vorm van spanning aankunnen. Spooky Manor is dus een leuk spookhuis voor kinderen met wat meer durf.

Na een rondje Untamed zagen we opeens alle acteurs van de Fire Pit griezelzone in het park ronddwalen. Waar gingen zij naartoe?

Om 14 uur was er blijkbaar een openingsevenement voor de Halloween Spooky Days bij het reuzenrad. In het midden voor de mainstage waren vloggers, journalisten en kinderen uitgenodigd om te genieten van de opening.

Bij het openingsevenement kwam Daisy op het podium samen met de acteurs van de twee griezelzones. Ook werd er verteld over de afkomst van Daisy.

Heel leuk dat er ook voor de Halloween Spooky Days een hoofdpersonage is. Omdat ze nog niet beschermd wordt door een leger van Security zoals bij Eddie is het vrij gemakkelijk om een foto met haar te scoren.

Na de opening deden we nog enkele attracties waarna we ons opmaakten voor de echte reden van ons bezoek, de Halloween Fright Nights. Rond 17 uur verzamelden vele fans zich dan ook voor het nieuwe gebied “Eddie’s Festival of Freaks”. Maar dat lezen jullie in het tripreport van de Halloween Fright Nights.

Halloween Spooky Days is een leuke toevoeging aan het halloween evenement van Walibi Holland. Voor ons een opwarmertje voor de Halloween Fright Nights, voor gezinnen met kinderen een leuke en spannende belevenis. De drie griezelzones zijn leuk uitgewerkt met goede acteurs en een aangepaste soundtrack. Ook het griezelhuis Spooky Manor is een leuke toevoeging, maar wel voor kinderen met wat meer durf. Hopelijk breiden ze dit evenement dan ook uit in de toekomst.